Google va bifa în mod automat opțiunea SafeSearch pentru căutările după imagini

12.02.2023
Google va bifa în mod automat opțiunea SafeSearch pentru căutările după imagini

Până acum, utilizatorii care apelau Google Image Search nu aveau de-a face cu filtrele responsabile cu blocarea imaginilor etichetate pentru conținut explicit, opțiunea SafeSearch venind ca setare opțională, bifată de părinții preocupați.

Cu ocazia Safer Internet Day, Google anunță activarea implicită a filtrului SafeSearch pentru toți utilizatorii motorului de căutare, dacă opțiunea nu a fost exprimată anterior. Deși nu elimină automat imaginile cu teme sexuale explicite sau nepotrivite (ev. scene de violență), noul filtru va împiedica vizualizarea acestora în mod accidental, adăugând un dialog de informare suplimentar, cu opțiune See Image afișată la partea de jos. În plus, utilizatorii conectați de pe conturi Google cu vârstă neconfirmată, sau deja setată sub pragul legal, nu vor putea vizualiza deloc respectivele imagini. În schimb, utilizatorii care întrunesc criteriul de vârstă pot debifa filtrul SafeSearch vizitând meniul Settings, afișat la interacțiunea cu poza de avatar afișată în colțul dreapta-sus a imaginii.

Important de știut, filtrul Safe Search afectează doar căutările Google Search, comutate la tab-ul Images. Link-urile obișnuite care direcționează utilizatorii către site-uri specializate în pornografie sau alte forme de conținut neadecvat minorilor nu sunt incomodate în niciun fel, fiind aplicate regulile aplicate de site-ul respectiv.

Schimbarea vine după ce anul trecut, Google a promis să livreze ”conținut de mai bună calitate” pe Google Search, reducând vizibilitatea conținutului de calitate îndoielnică și neoriginal în listele cu rezultate la căutări.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult