Google va dezactiva redarea video pe YouTube Music, pentru conturile non-Premium

Autor: Aurelian Mihai 21.10.2021
Google va dezactiva redarea video pe YouTube Music, pentru conturile non-Premium

După ce a anunțat deblocarea opțiunii pentru redare în fundal, în mod tradițional beneficiu rezervat plătitorilor de abonamente Premium, Google confirmă că versiunea gratuită a serviciului YouTube Music nu va oferi acces la videoclipurile melodiilor preferate.

Principalul atu al serviciilor dedicate pentru streaming de muzică este promisiunea de a lăsa abonații să asculte ce melodii doresc fără a fi deranjați de la activitățile obișnuite, spre exemplu, obligând-ui să țină telefonul pornit cu interfața aplicației de redare rulând în prim-plan. Suportul pentru redare în fundal este de la sine înțeles pentru abonații serviciilor premium de muzică, precum Spotify, Apple Music, Pandora, Tidal, etc.

Punând presiune pe competiție, Google a decis să activeze suportul pentru redare în fundal și pentru conturile YouTube Music. Pentru început, măsura se aplică de luna viitoare utilizatorilor din Canada, urmând ca Google să extindă această facilitate și pentru conturile înregistrate în alte regiuni ale lumii.

La fel ca în cazul versiunii gratuite a serviciului YouTube, este de la sine înțeles că și conținutul livrat pe YouTube Music va veni la pachet cu reclame, similare celor pe care le asculți de obicei la radio. Însă doar inconvenientul pauzelor de reclame, intercalate cu melodiile aflate în ascultare, ar putea să nu fie de ajuns pentru a motiva utilizatorii să treacă la versiunea Premium. Țintind o mai bună diferențiere a celor două pachete, Google a decis să restricționeze pentru conturile gratuite accesul la videoclipurile melodiilor, lăsând doar versiunea audio.

Deocamdată, singura modalitate pentru a beneficia în România de redare în fundal pe YouTube Music și YouTube rămâne achiziționarea unui abonament Premium, la preț de 26 lei pentru dispozitivele asociate contului tău Google sau 39 lei în versiune Family, incluzând până la 5 membrii ai familiei tale.