YouTube Music va permite redare în fundal pentru conturile gratuite

05.10.2021
YouTube Music va permite redare în fundal pentru conturile gratuite

Resimțind tot mai mult presiunea competiției, Google a decis să deblocheze opțiunea pentru redare în fundal, în mod tradițional beneficiu rezervat plătitorilor de abonamente Premium, pentru versiunea gratuită a serviciului YouTube Music.

Principalul atribut al serviciilor dedicate pentru streaming de muzică este promisiunea de a lăsa abonații să asculte ce melodii doresc fără a fi deranjați de la activitățile obișnuite, spre exemplu, obligând-ui să țină telefonul pornit cu interfața aplicației de redare rulând în prim-plan. Suportul pentru redare în fundal este de la sine înțeles pentru abonații serviciilor premium de muzică, precum Spotify, Apple Music, Pandora, Tidal, etc.

YouTube Music

Astfel, decizia de a permite redare audio în fundal pentru utilizatorii versiunii gratuite a serviciului YouTube Music vine ca o undă de șoc pentru industria serviciilor de streaming, mutând presiunea pe conținutul și calitatea serviciilor, mai puțin de opțiunile pentru redare.

În continuare, utilizatorii YouTube vor trebui să țină aplicația în prim-plan și ecranul pornit pentru a ține activă funcția de redare, concesia făcută de Google vizând în mod exclusiv ascultarea de muzică prin aplicația YouTube Music. O altă condiție (care ar putea fi relaxată în timp) este ca utilizatorii YouTube Music să fie din Canada, suportul pentru redare în fundal nefiind disponibil pentru conturile gratuite înregistrate în alte regiuni ale lumii.

Deocamdată, singura modalitate pentru a beneficia în România de redare în fundal pe YouTube Music și YouTube rămâne achiziționarea unui abonament Premium, la preț de 26 lei pentru dispozitivele asociate contului tău Google sau 39 lei în versiune Family, incluzând până la 5 membrii ai familiei tale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult