Google va închide serviciul Play Music până la finalul acestui an

05.08.2020
Google va închide serviciul Play Music până la finalul acestui an

Google confirmă pentru luna decembrie închiderea serviciului Play Music, utilizatorii acestuia rămânând cu alternativa YouTube Music.

Dar până atunci, Google va continua eforturile pentru migrarea conturilor deținute pe platforma Play Music, punând la dispoziția utilizatorilor mijloacele necesare pentru importarea colecției de melodii, playlist-uri și chiar a preferințelor muzicale.

La final, YouTube Music va înlocui cu totul vechiul serviciu Play Music, tranziția planificată să se încheie în luna decembrie 2020 pornind chiar mai devreme în unele regiuni ale lumii. Astfel, utilizatorii din Africa de Sud și Noua Zeelandă nu vor mai putea să asculte muzică prin aplicația Play Music încă din luna septembrie, același lucru întâmplându-se pentru toate regiunile lumii începând cu luna octombrie. Chiar din această lună, utilizatorii Play Music nu vor mai putea să cumpere melodii din vechia aplicație pentru mobil.

Chiar și închis, Google Play Music va păstra încă un an conturile rămase

Deși închise, conturile Play Music care nu au fost migrate până atunci la platforma YouTube Music vor fi păstrate pe serverele Google până în luna decembrie 2021, posesorii acestora având la dispoziție un an să-și recupereze conținutul stocat.

Între timp, Google aduce îmbunătățiri aplicației YouTube Music, reproiectând interfața de redare și tab-ul Explore. Totodată este extinsă integrarea cu celelalte servicii Google, cum ar fi Google Maps și Android TV. În curând, și Google Assistant va putea oferi recomandări de melodii pe vaza preferințelor YouTube Music și colecția de melodii păstrată acolo.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult