Google va obliga clienții G Suite să plătească, chiar dacă li s-a promis gratuitate pe viață

21.06.2022
Google va obliga clienții G Suite să plătească, chiar dacă li s-a promis gratuitate pe viață

Serviciile gratuite pentru companii de la Google vor fi oprite în această vară. Chiar și cei care folosesc G Suite în varianta gratuită vor trebui să înceapă să plătească pentru acces la Gmail pentru afaceri și celelalte aplicații Google incluse. Companiile au un termen stabilit la sfârșitul lunii iunie pentru a trece la versiunea plătită. Conturile celor care nu vor plăti vor fi suspendate.

Serviciile de e-mail G Suite nu vor mai fi gratuite nici pentru utilizatorii „business” foarte vechi

G Suite, actualmente Google Workspace, a fost un serviciu oferit gratuit companiilor de dimensiuni mici. Acesta necesita abonamente plătite doar pentru companii mari, iar promisiunea Google a fost că va păstra conturile G Suite gratuite pentru cei care au reușit să le înscrie înainte de decembrie 2012. Aceste conturi se numeau „legacy free edition”. Acum însă, compania dorește să oprească serviciile „gratuite” chiar și pentru cei care au înscris conturi foarte vechi.

Costul pentru fiecare cont din companie este de 6 dolari pe lună, pentru acces la Gmail, Calendar și Docs. Costurile nu sunt foarte mari, însă cei care beneficiau de pe urma serviciilor gratuite se simt abandonați, întrucât Google a promis că va oferi serviciile în mod gratuit. Termenul limită pentru migrarea la conturi plătite este 27 iunie. La acea dată, conturile se vor transforma automat în unele plătite, iar cei care nu plătesc până pe 1 august costurile aferente vor rămâne fără acces la e-mail.

Termenul inițial pentru migrare la conturi plătite era 1 mai, însă Google a decis să prelungească cu câteva săptămâni pentru a permite celor care doresc să renunțe la serviciile sale să aibă destul timp pentru migrarea datelor. Cei care folosesc G Suite în scopuri personale și nu pentru afaceri, vor putea să păstreze accesul gratuit la servicii.

sursa: NYT

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult