Google va oferi diagnostic medical direct din fereastra de căutare

22.06.2016
Google va oferi diagnostic medical direct din fereastra de căutare

Google doreşte să ne ajute mai mult în viaţa de zi cu zi, implementând acum în căutări diagnostice şi informaţii despre termeni care sugerează că utilizatorul caută informaţii despre diverse simptome ale unor boli sau afecţiuni. Motivul pentru care compania a decis să facă acest lucru este faptul că aproximativ 1% dintre căutările de pe motorul său de căutare sunt despre astfel de subiecte, un procent important, având în vedere numărul de căutări zilnice.

Deşi Google nu doreşte să îşi ţină utilizatorii departe de medic, motorul de căutare încearcă doar să ofere informaţii relevante care ar putea să îi ajute să înţeleagă mai bine ce simptome au. Alături de descrieri şi posibile cauze ale problemelor din căsuţa de căutare, Google ar putea să sugereze şi o vizită la doctor sau o listă cu diverse afecţiuni care ar putea fi legate de acestea.

Rezultatele legate de sănătate vor fi marcate corespunzător şi vor fi afişate deasupra celorlalte link-uri obişnuite. Acestea vor apărea atât în browser-ul desktop, cât şi în căutările de pe mobil, indiferent dacă sunt realizate din Google Now sau dintr-un browser. Avantajul acestor rezultate faţă de căutarea pe diverse site-uri de specialitate care pot sau nu să ofere răspunsurile cerute este faptul că Google lucrează alături de experţi de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Harvard şi Clinica Mayo, care verifică informaţiile despre simptome înainte de a fi publicate.

Această funcţie va fi disponibilă zilele următoare în Statele Unite ale Americii şi va fi pornită în viitorul apropiat în restul lumii.

Citeşte şi Google a dezvăluit un nou smartwatch cu aplicaţii în domeniul medical

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult