Google va recompensa semnalarea vulnerabilităţilor în cele mai populare aplicaţii din magazinul Google Play

20.10.2017
Google va recompensa semnalarea vulnerabilităţilor în cele mai populare aplicaţii din magazinul Google Play

Ţintind îmbunătăţirea calităţii aplicaţiilor din magazinul Google Play, dezvoltatorul platformei Android demarează un nou program Bug Bounty cu recompense pentru hackerii care semnalează vulnerabilităţi în aplicaţii non-Google foarte populare.

Participante sunt numai aplicaţii ai căror dezvoltatori acceptă invitaţia primită din partea Google şi sunt de acord să lucreze împreună pentru rezolvarea problemelor semnalate.

Pentru a putea revendica recompensa, hackerii trebuie să raporteze vulnerabilitatea descoperită direct către dezvoltatorul aplicaţiei şi să colaboreze cu acesta până la găsirea unui remediu.

Premiul în valoare de 1000 dolari este acordat pentru orice bug care permite lansarea neautorizată de cod executabil, manipularea interfeţei sau iniţierea unor atacuri de tip phishing, cu condiţia ca nimeni altcineva să fi raportat anterior problema respectivă.

Printre aplicaţiile selecţionate de Google pentru noul program de recompense se numără Dropbox, Duolingo, Line, Snapchat, Tinder, Alibaba, Mail.ru şi Headspace, lista urmând să crească în perioada următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult