Google va șterge conturile Google Drive rar accesate, cu tot cu fișierele utilizatorilor

Autor: Aurelian Mihai 15.11.2020
Google va șterge conturile Google Drive rar accesate, cu tot cu fișierele utilizatorilor
foto: google

Google avertizează utilizatorii că folosirea conturilor Google Drive gratuite pentru arhivarea de fișiere pe termen lung nu mai este tolerată.

Foarte ușor de creat, cu 15GB spațiu de stocare gratuit și protecție garantată a fișierelor, conturile Google Drive „fantomă”, create doar pentru a păstra anumite fișiere, vor fi șterse automat de Google dacă nicio încercare reușită de login nu a fost detectată în ultimii doi ani. Aceeași strategie se aplică și conturilor Google Drive care au fost cândva suplimentate folosind una dintre opțiunile pentru spațiu de stocare extins, doar pentru ca fișierele încărcate să fie păstrate apoi pe termen nedefinit, fără a mai plăti abonamentul ales.

Google va șterge fișierele rar accesate din conturile Google Drive

„Introducem politici noi pentru conturile de consum care sunt fie inactive, fie depășesc limita de stocare în Gmail, Drive (inclusiv Documente Google, Foi de calcul, Prezentări, Desene, Formulare și fișiere Jamboard) și / sau Fotografii pentru a se alinia mai bine la practicile comune din toate industria „, explică Google într- o postare pe blog care anunță schimbarea. „Dacă sunteți inactiv într-unul sau mai multe dintre aceste servicii timp de doi ani (24 de luni), Google poate șterge conținutul din produsul (produsele) în care sunteți inactiv”.

google drive

Cu alte cuvinte, Google nu va șterge imediat conturile Google Drive abandonate, sau folosite în scopuri de arhivare. Totuși, a fost fixat un termen limită – 1 iunie 2021, în care utilizatorii să-și arate interesul față de datele lor accesând măcar o dată conturile Google Drive de care încă mai au nevoie, folosind numele și parola de utilizator. Avertizările cu privire la „curățenia” pregătită pe serverele Google vor sosi începând cu 3 luni înainte de termenul limită, prin email și mesaje de notificare pe telefonul mobil.

Interesant este că posibilitatea de a șterge conținutul conturilor inactive după o perioadă de timp prestabilită exista deja, fiind o caracteristică Google. Setarea se numește Inactive Account Manager și a fost adăugată în urmă cu mult timp, ca o modalitate prin care utilizatorii să asigure ștergerea automată a datelor abandonate, în ideea de a nu lăsa urme permanente pe serverele Google.