Google suspendă transferul conturilor pe YouTube Music din cauza cererii prea mari

Autor: Aurelian Mihai 15.06.2020
Google suspendă transferul conturilor pe YouTube Music din cauza cererii prea mari

După ce a funcționat o perioadă în paralel cu vechiul serviciu Play Music, YouTube Music a primit suficiente updrade-uri pentru a deveni alegerea mai atractivă, utilizatorii celeilalte platforme deținută de Google grăbindu-se să treacă la noua versiune cu tot cu colecția de melodii preferate.

De la începutul acestui an, YouTube Music dispune și de una dintre cele mai solicitate funcţii disponibile pe platforma Play Music– posibilitatea de a încărca muzică din colecţia personală – CD-uri, fişiere MP3 – direct în spaţiul cloud. Astfel, toţi utilizatorii pot să-şi încarce melodiile şi albumele preferate şi să le asculte în timp ce sunt în mişcare.

Problema este că Google a subestimat numărul de utilizatori interesați să-și migreze conturile pe YouTube Music, cât și puterea de procesare necesară pentru gestionarea tuturor solicitărilor.

YouTube Music

Adresat utilizatorilor care își transferă biblioteca de la Play Music la YouTube Music, pe site poate fi întâlnit mesajul: Din cauza cererii mari, transferurile sunt întârziate. În funcție de dimensiunea acesteia, acum poate dura câteva zile pentru ca biblioteca de melodii să fie transferată pe YouTube Music. Recomandările muzicale, însă, se sincronizează imediat.

Trebuie menționat că, deși instrumentul de transfer a fost lansat cu peste o lună în urmă, acesta încă nu este disponibil pentru toți utilizatorii.

Deoarece „cererea mare” a încetinit transferurile, este posibil ca acum să dureze mai mult decât estima Google pentru ca instrumentul de transfer să fie disponibil pentru utilizatorii din toate regiunile lumii. Totuși, cei cu adevărat determinați să treacă pe YouTube Music pot solicita în avans acces la instrumentul de transfer completând acest formular.

Important de ştiut: muzica personală pe care o încarci poate fi ascultată doar de tine, chiar dacă ai achiziţionat unul dintre abonamentele pentru familie şi ai dat share listei de redare către un alt utilizator.