Hangouts, reţeaua de mesagerie text şi audio/video de la Google

16.05.2013
Hangouts, reţeaua de mesagerie text şi audio/video de la Google

Printre noutăţile anunţate de Google în cadrul conferinţei sale Google I/O s-a numărat şi Hangouts, noua platformă de mesagerie. Numele este familiar, acesta fiind folosit până acum pentru opţiunea de videoconferinţă din Google+, însă de data acea ascunde mult mai multe.

Cunoscut până acum sub numele de cod Babel, Hangouts uneşte în acelaşi produs vechile soluţii Talk, G+ Messenger şi  Google+ Hangouts, transformându-se astfel într-o soluţie centralizată de mesagerie pentru utilizatorii serviciilor Google.

Un produs destinat în principal mesagerie instantanee text, la fel ca Talk, Hangouts plusează însă opţiuni de convorbiri video şi partajare de imagini, păstrând totodată şi opţiunile de mesagerie de grup precum vechiul Hangouts. O opţiune utilă, pe care am dori-o implementată în mai multe aplicaţii de mesagerie instantanee, este sincronizarea push între terminalele utilizatorului, eliminând astfel notificările redundante expirate.

Util pentru cei care folosesc în prezent Google Talk sau Google+,  Hangouts este disponibil acum şi sub forma unor aplicaţii dedicate pentru Android şi iOS sau ca  extensie pentru Google Chrome pentru cei interesaţi strict de suportul de mesagerie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News