Imprimante HP din seria OfficeJet, defectate în urma actualizărilor automate de firmware

24.05.2023
Imprimante HP din seria OfficeJet, defectate în urma actualizărilor automate de firmware

HP încearcă de mai multe zile să liniștească posesorii de imprimante OfficeJet, rămase inutilizabile în urma unei actualizări automate de firmware.

Esențiale pentru întărirea securității echipamentelor de rețea, actualizările automate de firmware vin cu riscul defectării subite a dispozitivului vizat, dacă din orice motiv instalarea eșuează sau noua revizie de cod se dovedește a fi incompatibilă. Însă pentru periferice banale, cum ar fi o imprimantă de folosit la birou, actualizarea firmware-ului este rareori necesară și de regulă, nu atât de urgentă încât să fie nevoie de un sistem complet automatizat.

Punând sare pe rană, îmbunătățirea funcționării imprimantelor este folosită de HP doar ca un pretext pentru a bloca în orice moment folosirea de consumabile neoriginale, de regulă mult mai ieftine decât cele originale. Însă de data aceasta, în loc de un simplu mesaj de eroare solicitând înlocuirea cartușelor, posesorii de imprimante HP OfficeJet s-au ales cu cod de eroare afișat pe ecran albastru, amintind de faimoasele BSOD-uri Windows.

Odată manifestată, problema împiedică pornirea imprimantei și implicit conectarea la internet pentru descărcarea unei eventuale corecții firmware. Altfel spus, imprimanta trebuie trimisă la centrele de reparații, costând timp și bani, prin reducerea productivității în companiile care au optat pentru echipamente HP.

Problema se manifestă doar la imprimantele HP OfficeJet Pro 9020e și HP OfficeJet 8010e, comercializate în diverse regiuni ale lumii printre care și piața europeană.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult