Instagram adaugă opțiune pentru recuperarea postărilor șterse accidental

06.02.2021
Instagram adaugă opțiune pentru recuperarea postărilor șterse accidental

Foarte utilă pentru recuperarea postărilor Instagram șterse accidental, sau în urma accesării contului de către persoane rău intenționate, noua funcție acționează ca un Coș de Reciclare pentru conținutul șters de pe Instagram.

De acum, poți recupera aproape orice tip de postare, inclusiv poze, clipuri video, stories-uri temporare și multe altele, rețeaua de socializare lăsând o „fereastră” de 30 de zile în care conținutul șters este păstrat pe serverele Instagram.

recuperarea postărilor Instagram

Venind ca o măsură de securitate, de acum va trebui să-ți reconfirmi identitatea (folosind cod recepționat prin mesaje text / e-mail) înainte de a putea înlătura definitiv postările șterse. Spre exemplu, efectele atacurilor informatice care vizează ștergerea postărilor Instagram vor putea fi remediate mult mai ușor.

Cum funcționează recuperarea postărilor Instagram

  • În contul Instagram, acesează tab-ul Profile folosind pictograma din colțul din dreapta jos (cea cu poza de profil)
  • Activează icon-ul cu trei linii din colțul din dreapta sus și intră la meniul Settings
  • Folosește butonul Recently Deleted (ar putea să nu apară, deocamdată)
  • Din lista apărută selectează orice postare / video / story și alege opțiunea Restore

Funcția numită Recently Deleted complementează opțiunea Archive, cea din urmă folosind la ascunderea ne Feed-ul Instagram a postărilor pe care, deși nu-ți mai plac, nu vrei să le ștergi definitiv.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult