Instagram adaugă opțiune pentru ștergerea imaginilor din postări de tip carusel

19.11.2021
Instagram adaugă opțiune pentru ștergerea imaginilor din postări de tip carusel

Instagram a adăugat opțiunea carusel încă din anul 2017, permițând combinarea a până la 10 poze individuale într-o singură postare, modificarea având scopul de a convinge utilizatorii indeciși să distribuie pe Instagram cât mai multe poze în același timp, ca și cum ar fi una sigură.

În mod inexplicabil, Instagram a păstrat abordarea potrivit căreia toate pozele incluse într-o postare de tip carusel sunt tratate ca și una singură până în prezent, însemnând că pentru a șterge chiar și o singură poză selectată în mod neinspirat trebuie să renunți la întreg mini-albumul, împreună cu toate comentariile și aprecierile primite până la momentul respectiv.

Patru ani mai târziu, administratorii platformei au decis că ștergerea unei imagini dintr-o postare de tip carusel nu reprezintă o provocare tehnică chiar atât de mare, adăugând setarea relevantă în aplicația Instagram.

Astfel, poți șterge o poză sau filmuleț din postările carusel derulând mai întâi la imaginea respectivă, după care folosești butonul de tip „trei puncte” pentru a ajunge la opțiune Edit. De aici poți derula între postările publicate, folosind opțiunea „delete” pentru a le îndepărta pe cele pe care nu le mai vrei păstrate.

Momentan, această funcționalitate este disponibilă doar din versiunea pentru iOS a aplicației Instagram.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult