Instagram adaugă Quiet Mode, funcția care blochează la vedere solicitările Direct Message

20.01.2023
Instagram adaugă Quiet Mode, funcția care blochează la vedere solicitările Direct Message

Utilă mai ale vedetelor Instagram cu număr foarte mare de urmăritori, funcția Quiet Mode a fost solicitată insistent chiar de utilizatorii platformei, venind să amelioreze una dintre consecințele statutului de vedetă Instagram.

Oricât de mare ar fi numărul de urmăritori, toți utilizatorii Instagram pot fi contactați de urmăritorii lor folosind mesaje directe. Deși, pare o funcție de bază a oricărei rețele de socializare, opțiunea Direct Message poate ajunge rapid să consume tot timpul utilizatorilor ajunși la statut de vedetă. Până acum, rezolvarea putea veni doar prin soluții costisitoare, cum ar fi desemnarea/angajarea de „ajutoare” care să răspundă la solicitările de mesaje, până la închirierea de servicii chat-bot, bazate sau nu pe inteligență artificială.

Deja în curs de activare la nivelul platformei, opțiunea Quiet Mode vine să rezolve „problema” solicitărilor prea insistente (sau numeroase) de mesaje directe cu o simplă etichetă atașată profitului de utilizator, semnalând fanilor că nu este disponibilă pentru a fi contactată direct. În schimb, DM-urile vor fi „rezolvate” cu răspunsuri auto-reply predefinite. Însă cel mai important, notificările de mesaje vor fi complet oprite pentru deținătorul respectivului cont de Instagram.

Momentan, noua funcționalitate este disponibilă doar utilizatorilor din Statele Unite, Marea Britanie, Irlanda, Canada, Australia și Noua Zeelandă, cu planuri de extindere și în alte regiuni în viitorul apropiat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult