Instagram adaugă sintetizator vocal și efecte de voce pentru filmulețele Reels

12.11.2021
Instagram adaugă sintetizator vocal și efecte de voce pentru filmulețele Reels

Instagram încearcă din nou să convingă fanii TikTok să posteze mai mult conținut și pe platforma rivală Reels, punând la dispoziție sintetizator vocal și efecte de voce aplicabile la etapa de editare a filmulețelor nou încărcate.

Disponibil de ceva timp pentru utilizatorii TikTok, sintetizatorul vocal este oferit ca alternativă la propria voce și permite autorilor de conținut să folosească o voce artificială pentru a reda mesajele scrise în formă text. Această funcție poate fi deosebit de utilă autorilor care fie nu au o voce prea „melodioasă”, sau nu vor să-și divulge identitatea în filmulețele încărcate. Nu în ultimul rând, folosirea unui sintetizator vocal poate ajuta la partea de creativitate.

Instagram sintetizator vocal

Pentru început, autorii de conținut au la dispoziție două tipuri de voci pe care le pot folosi, spre exemplu, pentru a simula dialogul între două persoane. În plus, sunt disponibile și câteva efecte de voce precum helium, robot și vocalist, utile pentru a da o notă amuzantă clipurilor distribuite pe platforma Reels.

Noua funcționalitate este adăugată printr-o actualizare adusă aplicației Instagram, fiind disponibilă atât pe Android cât și iOS.

Recent, Instagram a adăugat opțiune pentru publicarea de conținut și în interfața web pentru desktop. Până acum tot ce puteai face din varianta desktop era să accesezi fluxul principal, să vezi story-urile și să accesezi mesageria privată de pe Instagram. Acum poți și urca fotografii sau clipuri video, practic tot ceea ce lipsea în materie de publicare de conținut în acest mod.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult