Utilizatorii de Instagram pot acum publica conținut din interfața desktop

20.10.2021
Utilizatorii de Instagram pot acum publica conținut din interfața desktop

Facebook a promis că va permite utilizatorilor de Instagram să publice conținut de pe un browser desktop, iar acum începe să activeze funcția pe conturile utilizatorilor. Lansată inițial drept o aplicație de mobil pentru filtre foto, Instagram a devenit în scurt timp una dintre cele mai importante rețele de socializare din lume, însă până acum, aceasta a putut fi populată cu conținut exclusiv din aplicația de mobil.

Instagram primește funcții noi pe desktop și în aplicația de mobil

Cei care doresc să publice conținut pe Instagram o pot face acum din interfața web, care la rândul său a fost lansată în urmă cu doar câțiva ani. Până acum tot ce puteai face din varianta desktop era să accesezi fluxul principal, să vezi story-urile și să accesezi mesageria privată de pe Instagram. Acum poți și urca fotografii sau clipuri video, practic tot ceea ce lipsea în materie de publicare de conținut în acest mod.

Ce rămâne doar în varianta de mobil este accesul la crearea de clipuri Reels, cât și noile funcții pe care Instagram le primește în curând. De exemplu, vei putea în curând să creezi postări și Reels alături de alți utilizatori, sau vei putea să creezi campanii de strângeri de fonduri prin intermediul platformei, așa cum poți să o faci și pe Facebook.

Tot la categoria funcții noi pentru Reels, Instagram va adăuga câteva filtre noi, care vor putea să afecteze clipul pe baza muzicii de pe fundal, cât și posibilitatea de a adăuga text 3D cu versurile pieselor folosite.

Unele dintre aceste funcții din aplicația de mobil sunt disponibile pentru o parte restrânsă a utilizatorilor, însă cu siguranță vor fi activate pentru toată lumea în următoarele câteva săptămâni. De altfel, posibilitatea de publicare pe Instagram din interfața web erau deja în testare de câteva luni, iar abia acum compania începe să le activeze.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult