Instagram Bolt debutează în trei ţări, oferă mesagerie instantă cu imagini şi video

30.07.2014
Instagram Bolt debutează în trei ţări, oferă mesagerie instantă cu imagini şi video

Instagram a lansat fără vreun anunţ pompos Bolt, noua sa aplicaţie de mesagerie instantă. Este vorba despre un concurent direct pentru Snapchat sau alte astfel de servicii, însă momentan disponibilitatea sa este limitată. Pentru început, aplicaţia Bolt este disponibilă doar în Singapore, Africa de Sud şi Noua Zeelandă, atât pe iOS AppStore cât şi pe Google Play Store.

Deşi avem de a face cu o aplicaţie sub tutelă Instagram, înrudită prin alianţă cu Facebook după achiziţia din 2012, Bold nu necesită un cont pe niciunul dintre aceste servicii. Pentru a folosi Bolt nu trebuie decât să te înscrii cu numărul de telefon. Astfel, nu ai nevoie de o listă nouă de „prieteni”, ci foloseşti chiar contactele din telefon pentru a trimite mesaje.

Bolt

Interfaţa este minimalistă şi intuitivă. Pentru a trimite o poza cu ceea ce faci în acest moment nu trebuie decât să atingi avatarul unuia dintre prietenii care folosesc Bolt, acţiune care trimite imediat imaginea. Poţi trimite de asemenea şi înregistrări video ţinând apăsat pe avatar. Ce nu oferă Bolt este trimiterea imaginilor şi clipurilor către mai multe contacte, mesageria fiind limitată la numai doi interlocutori pentru fiecare mesaj.

De asemenea, nu poţi încărca imagini din albumul foto, însă poţi alege camera pe care aplicaţia o foloseşte şi poţi adăuga text peste imagine. Atunci când primeşti un mesaj pe Bolt, imaginea nu poate fi păstrată, însă poţi răspunde doar cu text, acesta fiind aplicat peste imaginea primită, peste care se aplică un strat de „blur”.

Interesantă este funcţia „shake to unsend”, care poate şterge ultimul mesaj trimis în limita a câteva secunde. În momentul în care foloseşti acest mod de „undo”, primeşti şi opţiunea de a salva mesajul în albumul foto din telefon. Imaginile şi/sau mesajele trimise prin Bolt care nu au fost şterse de cel care le primeşte vor rămâne pe serverele Instagram timp de 30 de zile, după care vor fi şterse automat.

Momentan Bolt este „în teste”. Disponibilitatea redusă a aplicaţiei sugerează că aceasta nu este încă gata de o lansare la nivel mondial. Feedback-ul pe care îl va acumula în următoarele săptămâni va aduce probabil la nivel mondial o variantă finală mai bună şi probabil funcţii în plus, precum opţiunea de a folosi imagini salvate în albumul foto sau opţiunea de a păstra mesajele primite. În cazul în care aveţi conturi de AppStore sau Google Play pentru Singapore, Africa de Sud şi Noua Zeelandă, puteţi descărca aplicaţia folosind aceste link-uri:

Bolt pentru iOS

Bolt pentru Android

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult