Instagram va permite utilizatorilor să restricționeze postarea de comentarii abuzive și solicitări Direct Message

15.08.2021
Instagram va permite utilizatorilor să restricționeze postarea de comentarii abuzive și solicitări Direct Message

Facebook continuă acțiunea de combatere a abuzurilor și hărțuirii pe Instagram, oferind instrumente mai puternice pentru blocarea acestor practici, pedepsind totodată mai aspru utilizatorii care încalcă regulile.

Următoarea actualizare Instagram ar trebui să ajute utilizatorii să prevină comentariile nedorite la postări, cât și solicitările pentru mesaje private (DM) din partea persoanelor indezirabile. Funcția în cauză se numește ”Limits” și, odată bifată în meniul Settings, permite auto-ascunderea comentariilor și solicitărilor DM venite din partea anumitor persoane, cum ar fi cele care nu se află deja în lista ta de urmăritori, sau care s-au alăturat recent acesteia.

 

Instagram

Iar pentru „recidiviștii” care încearcă în mod repetat să posteze comentarii ofensatoare, Instagram va afișa într-un mod ceva mai categoric avertismentul care reamintește despre regulile de postare, indicând că respectivul comentariu ar putea fi șters sau ascuns de la afișare imediat ce este postat.

Totodată, setul de opțiuni împotriva abuzurilor, pus la dispoziția posesorilor de conturi Instagram încă din luna aprilie, este acum disponibil la nivel global, permițând definirea unei liste personalizate de cuvinte ofensatoare, pe baza căreia orice comentariu va fi ascuns în mod automat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult