TikTok a început să alunge autorii de conținut OnlyFans și videochat

18.12.2020
TikTok a început să alunge autorii de conținut OnlyFans și videochat
foto: theredelephants.com

Parte din rețeta pentru atragerea de utilizatori și ascensiune rapidă în topul marilor platforme de socializare, TikTok a tolerat multă vreme forțarea regulilor privind nuditate și sex, devenind un magnet pentru „vedetele” de pe OnlyFans și videochat, care au găsit teren fertil pentru promovarea serviciilor oferite.

Însă pe măsură ce eforturile pentru evitarea interzicerii de pe teritoriul SUA au intrat în linie dreaptă, vremurile bune pentru amatorii de conținut OnlyFans oferit în mostre gratuite pe TikTok au cam ajuns la final, administratorii platformei începând să șteargă la grămadă conturi suspectate de încălcarea regulilor privind nuditate și sex.

Însă potrivit acuzațiilor aduse de autorii direct loviți de aceste măsuri, administratorii TikTok ar fi șters în mod abuziv toate conturile care aveau adăugate link-uri OnlyFans la secțiunea biografie (link-uri directe sau printr-o aplicație terță), indiferent dacă videoclipurile postate încălcau sau nu regulile de postare.

TikTok alungă creatorii de pe OnlyFans, dar păstrează „vedetele”

OnlyFans este o platformă de socializare bazată pe abonament, unde creatorii percep taxe pentru interacțiuni personale. Și deși nu orice creator postează conținut sexual explicit, platforma a devenit cunoscută drept un hub pentru conținut 18+. Popularitatea OnlyFans a explodat în 2020, în mare parte datorită TikTok, deoarece creatorii au început să migreze pe platformă pentru a-și promova conturile și a-și flexibiliza câștigurile.

Regulile comunității TikTok interzic utilizatorilor să posteze sau să partajeze conținut nud sau explicit sexual, iar regulile sale care interzic exploatarea sexuală au fost recent extinse pentru a include „conținut care descrie, promovează sau glorifică solicitarea sexuală, inclusiv oferirea sau solicitarea de parteneri sexuali, chaturi sexuale sau imagini , servicii sexuale, conținut sexual premium sau sexcamming. ”

Un reprezentant TikTok a confirmat presei că „nu permitem conținut care săvârșește, promovează sau glorifică solicitarea sexuală, sau conturi care încearcă să redirecționeze traficul”. Acesta a refuzat să comenteze de ce platforma nu blochează și creatorii care se conectează la alte platforme de socializare decât OnlyFans, cum ar fi Twitter sau YouTube.

De asemenea, TikTok nu a oferit o explicație pentru modul în care pare excepteze de la regulă creatorii cu număr foarte mare de fani, cum este și Bella Thorne, o actriță și model cu 5 milioane de urmăritori pe TikTok, cunoscută pentru activitatea sa pe OnlyFans.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult