Instagram primește oficial integrare cu Facebook Messenger

01.10.2020
Instagram primește oficial integrare cu Facebook Messenger

Facebook anunță conectarea funcției Direct Messages de pe Instagram cu rețeaua Facebook Messenger, permițând schimburi de mesaje între utilizatorii celor două platforme.

Facebook a anunțat încă de anul trecut că se pregătește să își unească toate cele trei platforme de chat, Messenger, WhatsApp și Instagram. Astăzi, un pas important a fost făcut, utilizatorii Instagram putând folosi de acum funcția Direct Messages pentru descoperi și contacta orice alt utilizator Instagram sau Facebook Messenger. Suportul include până și scheme personalizabile de culori li teme de interfață.

Instagram

Principalul avantaj al integrării platformelor Facebook este faptul că utilizatorii Instagram nu trebuie să descarce și instaleze Facebook Messenger pentru a comunica cu utilizatorii acestei platforme și vice-versa. Totul funcționează în mod perfect transparent, fiecare comunicând din aplicația preferată.

Printre facilitățile Instagram oferite se mai numără:

  • Watch Together:  permite vizionarea videoclipurilor pe Facebook Watch, IGTV, Reels (în curând), Emisiuni TV, filme și multe altele cu prietenii sau familia în timpul sesiunilor de apeluri video.
  • Vanish Mode:  poți opta pentru ca mesajele văzute și citite să dispară fără a mai fi păstrate în istoricul de mesaje, imediat ce închizi fereastra de chat.
  • Selfie Stickers: animații sugestive generate cu poza ta selfie, de inserat fluxul conversației
  • Listă personalizată cu animații Emoji: poți crea o listă cu emoji-urile tale preferate, pe care să le inserezi rapid în mesajele trimise prietenilor.
  • Message Controls: cu această setare poți stabili exact cine îți poate trimite mesaje directe, și ci ne nu
  • Enhanced Reporting and Blocking Updates: poți raporta administratorilor Instagram nu doar mesaje suspecte, ci și întreaga conversație

Instagram

Funcționalitatea extinsă pentru mesagerie instant va fi disponibilă pentru început utilizatorilor Instagram/Messenger doar din câteva țări, Facebook urmând să anunțe suport la nivel global în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult