Instagram încurajează publicarea de fotografii recente

21.09.2015
Instagram încurajează publicarea de fotografii recente

Instagram a devenit o platformă importantă pentru fotografi şi alte persoane creative pentru a-şi prezenta munca, însă Facebook pare mai degrabă să încurajeze componenta socială a serviciului. Cea mai recentă versiune a aplicaţiei pentru Android include o notificare în partea de jos a ecranului care sugerează să foloseşti o fotografie realizată în ziua respectivă şi nu una mai veche. Desigur, aceasta nu împiedică publicarea imaginilor mai vechi, însă dezvăluie direcţia în care Instagram doreşte să se îndrepte.

Acum că Instagram oferă posibilitatea de a publica imagini la rezoluţie mai mare cât şi cu raport de aspect variabil, profesioniştii în arte vizuale ar putea folosi platforma pentru a-şi construi un portofoliu online. Facebook nu pare să dorească acest lucru, fiind mult mai interesaţi de imagini noi, de preferat realizate cu telefonul mobil, care să încurajeze interacţiunea între utilizatori. Alături de mesaju de notificare, aplicaţia oferă chiar şi o listă de imagini pe care le-ai înregistrat în ziua respectivă, pentru a alege cât mai rapid o fotografie recentă.

Unii utilizatori au considerat că aplicaţia le încalcă intimitatea, întrucât ştie când sunt realizate fotografiile, însă la instalare Instagram cere acordul pentru a citi informaţiile EXIF ataşate fişierelor foto. Acest lucru oferă acces la informaţii despre setările folosite pentru a înregistra fiecare cadru, alături de timestamp şi geolocaţie, care oferă informaţii despre data, ora şi locul în care a fost realizată poza. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult