Instagram oferă noi filtre pentru cenzurarea comentariilor abuzive

03.08.2016
Instagram oferă noi filtre pentru cenzurarea comentariilor abuzive

Testată mai întâi cu un grup restrâns de utilizatori, funcţia pentru „moderarea comentariilor” Instagram este disponibilă de acum în mod oficial, permiţând blocarea automată a mesajelor care conţin cuvinte cheie sau fraze considerate ofensatoare de proprietarul paginii respective.

Trebuie spus că nu toţi utilizatorii Instagram au acces la noua funcţie de moderare a comentariilor, aceasta fiind rezervată doar anumitor pagini Instagram cu număr foarte mare de vizitatori (ex. celebrităţi). Cei privilegiaţi pot personaliza însă funcţia de moderare a comentariilor adăugând manual cuvinte cheie, în funcţie de situaţia cu care se confruntă.

Secţiunea „Comment Moderation” poate fi găsită în meniul cu opţiuni a paginii Instagram, putând fi activată cu un simplu buton On/Off.

Momentan, Instagram nu oferă liste predefinite de cuvinte ofensatoare, acestea trebuind definite manual de administratorul paginii. Odată bifată, funcţia de moderare a comentariilor va ascunde automat orice mesaj care conţine unul sau mai multe dintre cuvintele adăugate pe lista neagră.

Instagram va putea traduce automat orice limbă

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video