Instagram permite de acum adăugarea de link-uri multiple la profilul de utilizator

23.04.2023
Instagram permite de acum adăugarea de link-uri multiple la profilul de utilizator

Vedetele Instagram vor aprecia cu siguranță posibilitatea de a-și promova simultan atât site-ul personal, cât și paginile administrate pe alte platforme, cum ar fi Facebook, TikTok sau OnlyFans.

Admițând înfrângerea în fața serviciilor intermediare de promovare, precum Linktree, Meta oferă de acum utilizatorilor Instagram posibilitatea de a-și include mai multe link-uri la descrierea de profil. Oficial, planul este îmbunătățirea experienței oferită utilizatorilor platformei, scoțând din circuit servicii de genul celora sus-amintite, în ideea că undele dintre acestea ar putea servi utilizatorilor nu doar reclame, ci și malware. Cert este că Meta va putea urmări fiecare click dat pe link-urile respective, eventual, bloca link-urile considerate periculoase.

Cert este că Instagram permite de acum adăugarea a până la 5 link-uri distincte, suficient pentru majoritatea utilizatorilor. Totuși, doar primul link adăugat va fi efectiv vizibil la accesarea paginii de Instagram, link-urile suplimentare apărând într-o listă extinsă de forma unui meniu expandabil. Astfel, doar urmăritorii cu adevărat motivați vor depune efortul suplimentar pentru vizualizarea listei complete, diminuând în mod substanțial numărul de click-uri primite pe link-urile secundare.

Probabil că limitarea strecurată va motiva în continuare o parte dintre vedetele Instagram să folosească servicii terțe, precum Linktree, rămânând de văzut dacă următorul pas pentru Meta va fi chiar blocarea respectivelor adrese.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult