Instagram primeşte centru de notificări în browser

Instagram primeşte centru de notificări în browser

Instagram a fost lansat ca un serviciu mobil, disponibil iniţial exclusiv pe dispozitivele Apple. După ce compania a fost vândută către Facebook, schimbările au început să apară, alături de o versiune pentru Android, Instagram a primit şi o variantă web limitată. Se pare însă că aceasta va primi o atenţie sporită în perioada următoare, întrucât poţi accesa acum mai multe funcţii ale reţelei de socializare direct în browser-ul desktop.

Citeşte şi: Instagram primeşte modificări majore. Renunţă la afişarea cronologică a articolelor

Deja exista posibilitatea de a verifica fluxul de noutăţi şi profilul personal în browser, însă acum Instagram a primit şi un centru de notificări. Poţi vedea astfel imediat, fără să verifici telefonul, noile Like-uri la pozele publicate, noile comentarii, ce persoane noi au început să te urmărească şi cine te-a etichetat în fotografii. Această mişcare este cea mai nouă dintr-o serie lunga şi lentă de funcţii noi adăugate în interfaţa web.

În 2012 a fost lansată prima dată versiunea web pentru Instagram, urmând ca fluxul de ştiri cu posibilitatea de a vedea comentariile şi numărul de like-uri să vină un an mai târziu. Abia în 2015 a fost introdusă şi funcţia search, iar în 2016 a venit centrul de notificări. Probabil că în timp vom primi funcţionalitate completă pe desktop, cea mai complexă componentă de implementat în browser fiind probabil editorul foto, cu filtre şi alte funcţii avansate. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult