Instagram testează o nouă versiune Stories care ascunde postările excesive

18.05.2022
Instagram testează o nouă versiune Stories care ascunde postările excesive

Instagram Stories reprezintă o bună modalitate de a fi la curent cu noutățile de pe Instagram, însă poți ajunge foarte ușor să fi copleșit de postările prea numeroase distribuite de pe unele dintre conturile pe care le urmărești. În mod inevitabil, îți pierzi interesul, fără a mai ajunge și la Stories-urile mai puțin privilegiate de algoritmii Instagram.

Problema pornește de la faptul că funcția Stories a fost concepută cu o limită de 100 postări zilnic, aplicabilă pentru fiecare utilizator în parte. De aici, lucrurile pot escalada foarte repede, doar câteva contacte Instagram care profită de această „libertate” pentru a-și maximiza vizibilitatea în rândul abonaților ajungând să acapareze atenția și energia utilizatorilor, care pur și simplu renunță să-și mai irosească timpul vizionând și stories-urile distribuite de pe alte conturi. Si mai rău, conținutul astfel distribuit „la grămadă” este deseori de slabă calitate, încât utilizatorii ajung în cele din urmă să-și piardă interesul față de Instagram, la modul general.

Încercând să adreseze aceste probleme, Meta testează (deocamdată cu un număr restrâns de utilizatori) o versiune Stories care afișează în mod implicit doar ultimele trei postări adăugate, în ideea de a da șansa și altei persoane din lista de contacte pe care el urmărești să-și facă simțită prezența. Sub noua formulă, postările Instagram Stories conțin un buton Show All, pe care trebuie să-l activezi cu intenție pentru a vedea și restul postărilor, dacă chiar ești interesat să vezi ce are de arătat vedeta Instagram pe care o urmărești. În caz contrar, navigarea sumară va sări automat la următorul Storie, după vizualizarea a trei postări distribuite de persoana respectivă.

Pentru creatorii Instagram, schimbarea are consecințe majore, spam-area secțiunii Stories cu postări de slabă calitate devenind contraproductivă și chiar dăunătoare pentru succesul paginii respective.

Rămâne doar de văzut dacă Meta va „oficializa” acest experiment, motivând creatorii să posteze mai puțin, dar mai bine, la secțiunea Stories.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult