Acesta este cel mai sofisticat simulator de raliu. Imită o mașină Porsche și costă aproape cât una nouă

18.12.2021
Acesta este cel mai sofisticat simulator de raliu. Imită o mașină Porsche și costă aproape cât una nouă

Cel mai avansat simulator de raliu se conduce precum o masină de raliu dezvoltată de Porsche și costă cam cât un BMW cu dotări peste medie.

Dezvoltat în colaborare cu Patrick Long, un pilot de raliu cu peste 50 de victorii în palmares și 20 ani de experiență, cel mai avansat simulator de raliu din lume este creat de CXC Sumulations, o companie americană cu lung istoric în domeniul gadgeturilor care imită experiența curselor off-road.

Mai mult decât un kit cu volan și pedale, simulatorul reglat pentru a imita în cel mai fin detaliu comportamentul unui autoturism Porche 911 preparat pentru trasee de raliu are la bază Dirt Rally 2.0, probabil, cel mai competent simulator de raliu disponibil în prezent. Însă adevărata magie se produce cu ajutorul ochelarilor VR, scaunul acționat hidraulic recreând în detaliu fiecare zdruncinătură și accelerațiile resimțite în timpul curselor de raliu.

„Voia o modalitate de a exersa cât mai mult posibil în micul său apartament din Manhattan”, spune fondatorul și CEO-ul CXC Simulations , Chris Considine. „Asta a însemnat construirea unui schimbător de viteze cu șase trepte foarte specific, cu o anumită senzație; toate dimensiunile trebuiau să fie exacte. [Am folosit o] frână de mână hidraulică care se potrivea cu aruncările și presiunile corecte și cu locația în mașină. Trebuia să fie, de asemenea, o realitate virtuală cu un singur ecran, deoarece instalația rezultată trebuie să încapă într-o cameră micuță de apartament.”

Compania californiană CXC colaborează și cu alți piloți profesioniști precum campioana IMSA GT Christina Nielsen, pilotul Indycar Oriol Servia, campionul la drifting Vaughn Gittin, Jr. și fostul pilot de testare F1 Townsend Bell.

simulator de racing

Potrivit site-ului companiei, o configurare standard începe de la 63.000 dolari și ajunge cu mult peste 100.000 dolari în echiparea Pro. La acestea se adaugă dotări „opționale” precum o casă VR de 3000 dolari, ecran panoramic de 77 inch pentru încă 17000 dolari și un volan vintage extras din autoturismul real,  pentru 2200 dolari.

Totuși, la final, taxa „de intrare” în competițiile virtuale de raliu ar putea să fie mai mică decât costul experienței veritabile, constând în cumpărarea și tunarea unei mașini reale de raliu, antrenamente, etc. În plus, pentru a experimenta ceva adrenalină pe simulator nu ai nevoie să fi trecut mai întâi prin școala de raliu și nici măcar talent, putând căpăta toate acestea pe parcurs.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult