Instagram testează o nouă versiune Stories, inspirată de TikTok

13.01.2022
Instagram testează o nouă versiune Stories, inspirată de TikTok

Instagram reimaginează secțiunea Stories urmând un nou format de prezentare inspirat de platforma rivală TikTok.

Deși Instagram este o platformă intenționată pentru accesare de pe smartphone, în mod aproape inexplicabil funcția Stories a fost adaptată pentru afișare orizontală, chiar dacă aplicația de mobil nu permite acest mod de afișare. Concret, postările distribuite pe Instagram Stories pot fi derulate doar cu gesturi stânga-dreapta, ignorând direcția naturală sus-jos, folosită pentru derularea feed-ului de conținut.

Pe platforma PC situația este chiar mai „neagră”, postările Stories apărând pe fundal negru, dar cu poze predominant orientate pe verticală, irosind mult spațiu pe monitoarele cu format exclusiv orizontal.

Identificat în regiuni ale lumii dintre cele mai diverse, precum Turcia și Brazilia, noul format Stories are ca principal element distinctiv modul de derulare pe verticală, ceva mai intuitiv și comod de folosit pentru fanii TikTok care se întâmplă să acceseze și platforma rivală susținută de Meta.

Designul este conceput pentru a permite utilizatorilor să vadă în mod liniar, atât postările urmărite deja cât și Stories-urile rămase de vizionat.

Interfața conține butoane play/pause care-ți permit să te oprești la o imagine sau clip video care ți se pare interesant, dar și un buton Mute prin care poți opri redarea sunetului.

Urmând etapei inițiale de testare, noua versiune Instagram Stories ar putea fi activată cu o actualizare aplicată serverelor Instagram.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult