Instagram va limita automat accesul la conținutul sensibil pentru utilizatorii minori

26.08.2022
Instagram va limita automat accesul la conținutul sensibil pentru utilizatorii minori

Instagram obligă încă de anul trecut toți utilizatorii să își introducă data nașterii pe cont, efectele fiind vizibile abia acum.

Gestionată până acum în mod relaxat, apelând la sinceritatea utilizatorilor pentru declararea vârstei reale, trierea pe criterii de vârstă a utilizatorilor Instagram intră acum într-o nouă etapă. Astfel posesorii de conturi Instagram deja existente sunt doar întrebați dacă vor să-și reconfirme vârsta reală, răspunsul „incorect” putând duce la ascunderea anumitor postări, până la atingerea vârstei declarate anterior. Pentru conturile Instagram nou înregistrate, vârsta declarată inițial nu mai poate fi modificată, definind criteriul principal de acces la conținutul platformei.

instagram birthday

Oficial, Meta clasifică accesul la conținutul Instagram folosind trei niveluri de acces: “Less”, “Standard” și  “More”. Nivelul selectat până acum pentru publicul sub 18 ani era cel Standard, Meta introducând și nivelul Less, ca o soluție pentru protejarea suplimentară a utilizatorilor minori față de conținutul atribuit scenelor de violență, scene sexuale explicite, proceduri cosmetice interzise și alte subiecte ”sensibile”. Putem doar să ne întrebăm ce anume acoperea nivelul “Standard”, dacă opțiunea “Less”, adaugă atât de multe situații noi.

Mai departe, doar utilizatorii cu vârstă declarată peste 18 ani pot accesa nivelul ”More”, la care toate „grozăviile” Instagram, precum posibilitatea de a interacționa fără perdea cu persoane de orice vârstă, comercianți cu specific incert și vizualizarea de imagini clasificate „pentru public matur”, devine o simplă chestiune de bifare a butonului ”See More”.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult