Instagram obligă toți utilizatorii să își introducă data nașterii pe cont

31.08.2021
Instagram obligă toți utilizatorii să își introducă data nașterii pe cont

Facebook a anunțat o nouă schimbare pentru rețeaua de socializare Instagram. Toți utilizatorii vor fi nevoiți să își înscrie data nașterii pe contul de Instagram eventual, chiar dacă momentan nu sunt obligați direct să o facă. Noile modificări vin în urma altor schimbări care au avut loc pe platformă în ultimele câteva luni, realizate special pentru a proteja publicul minor. Se pare că Facebook pregătește și o versiune dedicată copiilor a platformei de socializare, iar vârsta va fi folosită pentru a separa minorii de persoanele majore.

Noile măsuri ar trebui să ajute la protejarea minorilor de pe Instagram

Începând de acum, utilizatorii de Instagram vor primi un mesaj de notificare în aplicație prin care li se cere introducerea datei de naștere. Aceasta nu va fi obligatorie inițial, putând să amâni momentul în care introduci data nașterii. Totuși, după câteva astfel de amânări, butonul „Nu acum” va dispărea, iar singura metodă pentru a putea continua să folosești rețeaua va fi introducerea datei de naștere.

Desigur, această metodă de protecție a minorilor s-a dovedit în trecut a fi ineficientă și este de obicei doar o măsură pe care o folosesc site-urile pentru adulți pentru a se proteja legal în cazul unui proces. În teorie, oricine poate să adauge orice dată de naștere în contul de Instagram pentru a putea folosi rețeaua la fel ca până acum, chiar dacă sunt sau nu considerați majori. Facebook spune însă că are o soluție pentru asta, folosind AI pentru a identifica conturile care mint în legătură cu vârsta. În primul rând, va detecta urările de la mulți ani de la postările anterioare, pentru a verifica dacă data este corectă. Apoi, folosind alți algoritmi, va putea determina dacă vârsta este corectă. În cazul în care apar dubii, sistemul va cere utilizatorilor să își verifice vârsta prin alte metode.

instagram age

Recent, Instagram a introdus noi funcții pentru protecția minorilor. De exemplu, este mult mai greu acum pentru persoanele adulte să intre în contact cu un cont al unui minor. De asemenea, conturile minorilor sub 16 ani nu vor mai fi recomandate în sugestiile altor conturi pentru a se conecta. Mai mult, toate conturile sub 16 ani sunt automat setate pe „privat”. De asemenea, anumite conturi de adulți marcate drept „suspicioase”, nu pot acum intra deloc în legătură cu minori pe platformă.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult