Instagram va permite cenzurarea automată a comentariilor lăsate de utilizatori

08.07.2016
Instagram va permite cenzurarea automată a comentariilor lăsate de utilizatori

Instagram introduce o funcţie pentru „moderarea comentariilor” lăsate de utilizatori, dacă acestea conţin cuvinte cheie sau fraze considerate ofensive de proprietarul paginii respective.

Funcţionalitatea disponibilă doar pentru paginile de Instagram create de companii are rolul de a ajuta gestionarea mai uşoară a comentariilor lăsate de fani şi vizitatori ocazionali, permiţând blocarea automată a celora care folosesc un limbaj nepotrivit sau vizează lezarea imaginii de brand a companiei respective.

Secţiunea „Comment Moderation” poate fi găsită în meniul cu opţiuni a paginii Instagram, putând fi activată cu un simplu buton On/Off. Momentan, Instagram nu oferă liste predefinite de cuvinte ofensatoare, acestea trebuind definite manual de administratorul paginii. Odată bifată, funcţia de moderare a comentariilor va ascunde automat orice mesaj care conţine unul sau mai multe dintre cuvintele adăugate pe lista neagră.

Deocamdată, funcţia de moderare a comentariilor nu este disponibilă pentru utilizatori obişnuiţi, aceştia având la dispoziţie alte mijloace pentru a scăpa de vizitatori nepoftiţi, cum ar fi blocarea contului de Instagram folosit pentru a lăsa comentarii.

Reţeaua Instagram numără acum peste 500 milioane de utilizatori activi

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult