Internetul va avea aproape 3 miliarde utilizatori până la finalul acestui an

08.05.2014
Internetul va avea aproape 3 miliarde utilizatori până la finalul acestui an

Potrivit unui raport al United Nations International Telecommunications Union, internetul va avea aproape 3 miliarde utilizatori până la finalul acestui an, două treimi provenind din ţări aflare în curs de dezvoltare.

Cifra face referire la persoane care au folosit efectiv internetul în ultimele 3 luni, nu cei care doar au la dispoziţie facilităţi pentru acces la internet în zona unde locuiesc. Potrivit raportului, acoperirea internetului în ţările dezvoltate se apropie de saturaţie şi creşte rapid în cele cu economii emergente. Până la finalul acestui an, 3 din 4 europeni vor folosi constant internetul, comparat cu 2 din 3 locuitori în America de nord şi sud, respectiv 1 in 3 persoane în regiunea Asiei şi Pacific. Africa rămâne regiunea cel mai puţin dezvoltată, mai puţin de 1 din 5 africani fiind utilizatori de internet.

Internetul va avea aproape 3 miliarde de utilizatori până la finalul acestui an, două treimi provenind din ţările în curs de dezvoltare

O proporţie semnificativă dintre utilizatori întră online folosind telefonul mobil, dovadă pentru asta fiind cele aproape 2.3 miliarde de abonamente la servicii de internet mobil estimate pentru finalul acestui an. Mai departe, este uşor de imaginat cum în viitor aproape toţi locuitorii planetei vor accesa mediul online, folosind conexiuni fixe sau dispozitive mobile cu acces la internet.

Între timp, potrivit unui raport Cisco internetul este accesat deja de peste 10 miliarde dispozitive de tot felul, număr ce ar putea creşte la 50 miliarde până în anul 2020. Un alt raport publicat la finalul anului 2013 arată că reţeaua Facebook număra 1.23 miliarde membrii, rezultând că aproape jumătate dintre utilizatorii de internet din lumea întreagă sunt activi şi în reţeaua Facebook.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult