Invizibil la căutări Google! Iată formularul de completat pentru a scoate numele tău din listă

Invizibil la căutări Google! Iată formularul de completat pentru a scoate numele tău din listă
După ce a pierdut procesul declanşat la Curtea Europeană de Justiţie, Google se conformează şi pune la dispoziţia utilizatorilor europeni formularul prin care pot solicita eliminarea din lista cu rezultate Google Search a referinţelor către pagini unde sunt menţionate informaţii considerate irelevante sau inadecvate despre aceştia.
 
Potrivit Google, fiecare solicitare primită este analizată în mod individual, scopul fiind atingerea unui compromis  între dreptul persoanei solicitante la confidenţialitate şi dreptul publicului de a afla şi distribui informaţii. La evaluarea link-urilor solicitate pentru îndepărtare se va stabili dacă paginile adresate includ informaţii despre persoana în cauză ce nu mai sunt de actualitate, precum şi dacă nu cumva informaţiile respective sunt de interes public (de ex., informaţii despre escrocherii financiare, despre malpraxis, despre condamnări penale sau despre comportamentul public al funcţionarilor guvernamentali). Evident, dacă este cazul Google poate refuza solicitarea de eliminare primită.
 
Invizibil la căutări Google Search! Iată formularul de completat pentru a scoate numele tău din listă
 
Persoanele interesate să-şi diminueze vizibilitatea în cadrul listei cu rezultate Google Search trebuie să completeze acest formular, ataşând acestuia şi o copie după un act de identitate cu fotografie valid.
 
Dacă solicitarea trimisă este acceptată, link-urile menţionate vor fi înlocuite cu mesaje de notificare similare celor afişate în locul referinţelor către conţinut protejat de legea drepturilor de autor, informând că respectivele link-uri au fost îndepărtate la solicitarea unor terţi. Trebuie ştiut că în urma acestor solicitări sunt eliminate doar referinţele din lista cu rezultate Google Search, nu şi paginile de pe website-uri ce găzduiesc efectiv conţinutul dorit a fi eliminat.
Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult