Istoricul de conversații WhatsApp poate fi transferat de la iPhone către orice telefon cu Android 12

30.10.2021
Istoricul de conversații WhatsApp poate fi transferat de la iPhone către orice telefon cu Android 12

Oferită mai întâi ca o exclusivitate pentru posesorii anumitor modele de telefoane Samsung Galaxy, opțiunea de a transfera istoricul WhatsApp de la iPhone la Android va fi disponibilă pentru toți posesorii telefoane echipate cu versiunea Android 12.

Google anunță că orice telefon care se lansează cu Android 12 va suporta migrarea contului de WhatsApp de la iPhone-url folosit anterior, cu tot cu istoricul de mesaje.

Istoricul WhatsApp

Transferul funcționează destul de simplu, însă vei avea nevoie este un cablu Lightning la USB-C pentru conectarea fizică a celor două dispozitive. Luând drept exemplu transferul către un telefon Pixel cu Android 12, în timpul configurării inițiale va trebui să scanezi cu iPhone-ul codul QR afișat ecran. Aplicația WhatsApp va porni și iniția transferul automat al tuturor conversațiilor, conținutul media, setări și atașamente către telefonul cu Android.

Nefiind vorba de transfer wireless sau prin conexiunea la internet, datele circulă în siguranță între telefoane. Google spune că a colaborat îndeaproape cu WhatsApp pentru a se asigura că datele rămân protejate și că nimeni altcineva nu vă poate accesa informațiile și fișierele. Odată ce istoricul conversațiilor este copiat pe noul dispozitiv, iPhone-ul este deconectat în mod automat de la contul WhatsApp și nu va mai putea recepționa mesaje noi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult