LG şi Google îşi pun patentele la comun pentru următorul deceniu

05.11.2014
LG şi Google îşi pun patentele la comun pentru următorul deceniu

LG a anunţat că a încheiat un parteneriat cu Google pentru următorii zece ani. Cei doi giganţi se aliază pentru a-şi pune la comun patentele înregistrate până în prezent, cât şi cele care vor fi înregistrate în următorul deceniu. Scopul acestei înţelegeri pare să fie realizarea de produse inovative fără frica unor atacuri în instanţă în cazul utilizării de tehnologie patentată de una dintre cele două companii.

Atât oficialii LG cât şi cei de la Google sunt foarte siguri că această decizie va avea un impact pozitiv, ambele companii oferind declaraţii care laudă dezvoltarea de produse şi tehnologii mai bune, acum că există libertate mai mare de exprimare. Totuşi, cel mai mult are LG de câştigat de pe urma înţelegerii, întrucât Google deţine şi întregul portofoliu de patente Motorola, pe care nu l-a vândut către Lenovo.

Aceasta nu este o decizie deloc surprinzătoare pentru Google. La începutul lui 2014, compania a făcut o mişcare asemănătoare şi s-a aliat cu Samsung în aceleaşi condiţii. La momentul respectiv, reprezentanţii Samsung declarau că ambele companii au mai mult de câştigat de pe urma punerii patentelor la comun decât din dispute interminabile în instanţă.

Google în schimb poate să îşi consolideze mai uşor prezenta în spaţiul hardware, folosind tehnologii patentate de la ambele companii pentru a realiza noi dispozitive Nexus fără a implica Samsung sau LG în niciun fel. De altfel, Samsung nu a mai participat la realizarea unui nou produs Google de la tableta Nexus 10, iar cel mai recent produs din gamă realizat de LG a fost Nexus 5.  Noile Nexus 6 şi Nexus 9 sunt realizate de Motorola, respectiv HTC. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult