Logo-ul și numele Twitter ar putea dispărea. Elon Musk vrea să folosească X, brand-ul înregistrat în 1999

24.07.2023
Logo-ul și numele Twitter ar putea dispărea. Elon Musk vrea să folosească X, brand-ul înregistrat în 1999

Trecută deja prin multiple ajustări, rețeaua Twitter ar urma să-și schimbe logo-ul și numele, proprietarul Elon Musk anunțând o nouă identitate ”X”, care va reuni și alte servicii ale companiilor sale.

Elon Musk a înregistrat domeniul X.com de pe vremea când era în cercul de conducere al PayPal, plănuind încă din anul 1999 să aducă platforma de plăți sub identitatea ce trebuia să reunească și alte produse/servicii nou lansate sau achiziționate de antreprenorul american. Doar că planurile de atunci nu s-au mai concretizat, Elon Musk fiind exclus de la conducerea PayPal în anul 2000. Mult mai târziu, în anul 2017, același Elon Musk a răscumpărat domeniul X.com de la proprietarul PayPal pentru o sumă rămasă confidențială.

Merită amintită fascinația lui Musk pentru brandul X, incluzând această literă și în numele copilului avut în anul 2020 cu cântăreața americană Grimes, care a primit numele X Æ A-12. Ulterior,  un alt anunț a confirmat schimbarea numelui ales inițial, punând capăt criticilor la adresa miliardarului american.

Cert este că Musk se gândește de mult timp la un ‘everything app’ după modelul WeChat, în care actuala platformă Twitter să ofere liantul pentru servicii conexe, cum ar fi o platformă de cumpărături și servicii bancare: Probabil că X.com va avea un rol și în ecosistemul Tesla, însă detaliile vor fi aflate mult mai târziu.

Deocamdată, singura certitudine este că adresa X.com redirecționează către site-ul Twitter, Musk anunțând și un X logo preliminar, înlocuind deja vechiul logo al platformei de microblogging.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult