X Æ A-12: acesta nu este numele noii rachete SpaceX, ci numele copilului lui Elon Musk

08.05.2020
X Æ A-12: acesta nu este numele noii rachete SpaceX, ci numele copilului lui Elon Musk

UPDATE: Elon Musk a participat pe 7 mai în cadrul emisiunii online The Joe Rogan Experience, unde prima întrebare a fost chiar despre numele noului născut. Se pare că eram pe aproape cu ce simbolizează fiecare parte a numelui, însă pronunția este mult mai simplă de atât. Elon spune că prima literă este X, nu Hi, în timp ce Æ se citește Ash. În cele din urmă A-12 se citește tot cum se vede, adică „a twelve” și într-adevăr este o referință la avionul A-12 Archangel. Astfel, numele copilului lui Elon Musk se citește complet „X Ash Atwelve Musk”.

Articolul original: Elon Musk, excentricul CEO al companiilor SpaceX și Tesla, este pentru a șaptea oară tată la vârsta de 48 de ani. Musk este într-o relație cu artista Grimes (de asemenea cunoscută pentru excentricitate), iar acesta este primul copil al cuplului. Băiețelul, născut pe data de 4 mai, s-ar putea confrunta însă cu probleme odată ce crește, întrucât Elon Musk susține că numele său este „X Æ A-12”, ceva care pare mai degrabă un nume de cod pentru o nouă rachetă, decât a unui nou născut.

Elon Musk a anunțat numele pe Twitter

Întrebat pe Twitter care este numele noului său fiu, Elon Musk a răspuns doar cu acest mesaj ciudat: „X Æ A-12 Musk”. La prima vedere, am putea spune că copilul va avea un nume imposibil de pronunțat, însă acesta ar putea fi un soi de „puzzle” pe care Musk l-a gândit. Cei de la Jalopnik au decis să „sape” puțin și au ajuns la o concluzie referitoare la ceea ce ar putea însemna acest nume neobișnuit.


Elon Musk nu este doar un antreprenor de succes, însă este și un om de știință, fiind implicat în operațiunile Tesla și SpaceX la un nivel foarte avansat, așa că acel X ar putea fi litera „Hi” din limba greacă, citit „Chi” în engleză. Această literă este folosită în termodinamică, domeniu în care Musk activează des, fiind un subiect strâns legat de aeronautică. Apoi, diftonul Æ se mai numește și „ash” în limba engleză și provine din limba latină. În cele din urmă A-12 este modelul unui avion militar produs de Lockheed în anii `60. Acesta a fost numit atât Archangel, cât și Oxcart sau Cygnus ca proiect în dezvoltare.

Astfel, numele fiului lui Elon Musk și a lui Grimes ar putea fi unul dintre următoarele: Chi Ash Archangel, Chi Ash Cygnus sau Chi Ash Oxcart. Având în vedere că vedetele de la Hollywood își numesc copiii în moduri cât mai ciudate, niciuna dintre aceste opțiuni nu ar fi un nume atât de ieșite din comun. Problema ar fi în scriere, întrucât statul California, unde cuplul Musk-Grimes locuiește și unde copilul s-a născut, s-ar putea să nu permită scriere „X Æ A-12 Musk” ci să ceară o formă în caractere latine a numelui.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult