Marii producători de browsere au convenit asupra unui nou benchmark: Speedometer 3.0

12.03.2024
Marii producători de browsere au convenit asupra unui nou benchmark: Speedometer 3.0
Foto: Speedometer

Google, Apple și Firefox, unii dintre cei mai mari producători de browsere de Internet, au anunțat disponibilitatea versiunii 3.0 a uneltei de benchmark pentru browsere Speedometer. Prima versiune fusese creată în 2014 de către echipa responsabilă pentru motorul de browsing WebKit, în timp ce versiunea 2.0 a fost rezultatul colaborării dintre Apple și Google în 2018.

Versiunea 3.0 reprezintă o colaborare și mai extinsă, dintre echipele care au realizate motoarele de browsing Blink/V8, Gecko/SpiderMonkey și WebKit/JavaScriptCore. De altfel, de ceva vreme Speedometer era benchmark-ul preferat al celor de la Google, despre care compania îl spunea că “reflectă cel mai bine condițiile de utilizare reale” în ceea ce privește performanța JavaScript.

Aceasta nouă versiune de Speedometer ar trebui să calculeze scoruri mai exacte și să afișeze informații mai detaliate, introducând o serie mai variată de sarcini care trebuie parcurse pe durata testelor. Aceste teste au fost atent selectate pentru a simula cât mai bine posibil operațiunile pe care un utilizator le poate realiza pe Internet, prin intermediul unui browser dedicat. În ceea ce privește framework-urile testate, Speedometer 3.0 ia în calcul React, Vue, Angular, Preact, Lit, Backbone și Svelte. Iar în privința sarcinilor simulate, unealta trece prin diferite scenarii: aplicații web, pagini de Internet complexe, site-uri de știri, panouri de control, editoare de cod etc.

Benchmark-ul Speeometer 3.0 poate fi accesat aici: https://browserbench.org/Speedometer3.0.

Sursa: 9to5Google.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News