Mașinile Google Street View revin în România din această primăvară

25.03.2021
Mașinile Google Street View revin în România din această primăvară

Mașinile Google Street View vor vizita în următoarele luni peste 100 de localități din România, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din orașe, șosele și autostrăzi pe Google Maps.

Campania de împrospătare a imaginilor Street View va începe din ziua de 26 martie, acoperind zone și localități din toată țara, de la București, Constanța, Călărași, Ploiești, Onești sau Pașcani, și până la Sibiu, Cluj, Sighetul Marmației sau Arad. Google a publicat o listă actualizată a zonelor care vor fi fotografiate de mașinile Street View în România.

Accesibil direct de pe hărțile Google Maps, serviciul Street View este disponibil în mai mult de 85 de țări, inclusiv în Arctica și Antarctica. Street View permite vizualizarea în imagini la 360° a numeroase locații de interes: șosele, orașe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică (pe pământ, pe sau în apă) și chiar spațiu. Serviciul este disponibil și în Google Earth și aplicația Google Maps pentru telefoane mobile.

Colecția de imagini Street View acoperă peste 16 milioane de kilometri de drumuri, o distanță care ar putea înconjura globul de mai mult de 400 de ori.

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice. Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2019, când au fost preluate imagini din cele mai importante orașe din România și zonele adiacente acestora, precum și șosele care le conectează.

Street View România

În 2018, în parteneriat cu WWF România (World Wildlife Fund), peste 1500 de kilometri de canale și drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumusețile ei prin imaginile Street View.

Mai multe informații despre Street View, cum funcționează și cum imaginile alimentează Google Maps pot fi găsite în acest articol de pe blogul Google.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult