Maşinile Google Street View revin pe străzile din România în această vară

Autori: Aurelian Mihai, Cătălin Niţu 04.06.2019
Maşinile Google Street View revin pe străzile din România în această vară

Ţinând pasul cu schimbările de peisaj şi noile drumuri construite în România, Google reia actualizarea imaginilor Street View disponibile pe Google Maps.

Preluarea de noi imagini demarează la începutul lunii iunie şi se va concentra pe cele mai importante oraşe din România şi zonelor adiacente acestora: din Bucureşti şi Ilfov, Braşov şi Valea Prahovei, Constanţa şi litoralul Mării Negre şi până la Iaşi, Piatra Neamţ, Cluj, Târgu Jiu, Timişoara şi Arad. Imaginile vor fi preluate folosind noua flotă de maşini Google Street View, care utilizează cea mai recentă versiune de cameră pentru imagini la 360°.

Tehnologia de fotografiere utilizată de maşinile Google permite obţinerea unor imagini la calitate şi mai ridicată decât am fost obişnuiţi până acum. Upgrade-ul adus vizează şi exteriorul maşinilor Street View, tapetate pentru a reda unele dintre frumuseţile naturale ale lumii care se pot vedea pe Street View, precum Marele Canion, Mont Blanc sau Marea Barieră de Corali.

Cinci maşini se vor afla în România în această vară, calendarul deplasărilor pe drumurile din ţara noastră putând fi urmărit pe site-ul Google, la secţiunea Street View – Explore.

Alături de maşini, echipele Street View vor avea la dispoziţie pentru preluarea de imagini şi dispozitivul trekker. Acesta va fi folosit în 31 de oraşe din România, pentru fotografierea trotuarelor, zonelor piet Dispozitivul trekker este un rucsac pe care este montată cel mai nou model de cameră Steet View pentru preluarea de imagini 360o. Trekker-ul este dus în spate de un operator, iar camera fotografiază automat în timp ce acesta merge. onale, parcurilor şi altor obiective publice unde maşinile nu au acces.

Lista oraşelor unde va fi folosit trekker-ul: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Constanţa, Galaţi, Braşov, Ploieşti, Brăila, Oradea, Bacău, Arad, Piteşti, Sibiu, Târgu-Mureş, Baia Mare, Buzău, Botoşani, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Piatra Neamţ, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Jiu, Tulcea, Târgovişte, Bistriţa, Reşiţa, Slatina, Focşani.

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante oraşe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii ţări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de oraşe şi sute de obiective turistice Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc vara trecută, când au fost preluate imagini de pe şoselele şi drumurile care leagă localităţile. Tot anul trecut, peste 1500 de kilometri de canale şi drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumuseţile ei prin imaginile Street View. 

 

Tags: