Mesaje din inbox-ul Gmail, şterse la întâmplare din cauza unei erori

29.01.2014
Mesaje din inbox-ul Gmail, şterse la întâmplare din cauza unei erori

O parte din utilizatorii Gmail au avut parte de surprize nu tocmai plăcute în ultimele zile, începând cu blocaje care au împiedicat accesarea contului de utilizator şi până la ştergerea aleatorie a mesajelor din Inbox. Sunt afectaţi atât cei care au folosit interfaţa Gmail pentru web browser, dar şi utilizatori care au folosit aplicaţiile pentru dispozitive cu Android şi iOS.

Problemele semnalate între 15 şi 22 ianuarie 2014 au fost recunoscute de Google, reprezentanţii companiei admiţând că o parte din mesajele utilizatorilor au fost şterse sau marcate ca SPAM fără voia lor. Aparent, neplăcerile au fost cauzate de o actualizare adusă platformei Gmail, în urma căreia acţiunile utilizatorilor de a selecta mesaje pentru ştergere sau marcare ca Spam au fost aplicate cu totul altor mesaje decât cele intenţionate.

Mesaje din inbox-ul Gmail, şterse la întâmplare din cauza unei erori

Din păcate recuperarea mesajelor deja şterse este puţin probabilă dacă utilizatorii au golit între timp directoarele SPAM şi Trash. Între timp, Google încurajează utilizatorii să verifice secţiunile SPAM şi Trash până în data de 14 februarie 2014, pentru a verifica dacă mesajele şterse până acum în mod accidental mai pot fi recuperate. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult