Facebook a lansat Messenger Rooms, o alternativă la Zoom și Skype

25.04.2020
Facebook a lansat Messenger Rooms, o alternativă la Zoom și Skype

Facebook a prezentat propria platformă dedicată pentru videoconferințe, numită Messenger Rooms. Aceasta oferă o alternativă la Zoom sau Skype.

Messenger Rooms permite participarea a până la 50 de persoane, fără limită de timp, într-o videoconferință și nu este obligatoriu ca acestea să aibă cont pe Facebook. Cei care nu au primesc un link prin intermediul căruia se alătură grupului, la fel ca în Zoom. Nu este nevoie să descarce nimic.

Creatorul videoconferinței decide cine participă și poate scoate un participant oricând dorește. Mai mult, poate bloca grupul dacă nu mai vrea ca alte persoane să intre. Participanții pot ieși oricând doresc.

Videoconferințele pot fi create din Facebook sau Messenger.

Deocamdată, videoconferințele nu sunt criptate end-to-end. Potrivit Facebook, acest lucru este dificil de realizat în cazul grupurilor mari de oameni. Compania promite că va oferi această caracteristică în viitor.

Facebook susține că nu monitorizează în niciun fel conținutul din videoconferințe și că serverelese află în câteva țări cu legi stricte privind confidențialitatea datelor.

Serviciul Messenger Rooms va fi disponibil într-o primă fază în câteva țări, urmând să ajungă pe toate piețele pe care activează Facebook în câteva săptămâni.

Compania informează că zilnic 700 de milioane de oameni folosesc funcțiile de apeluri din WhatsApp și Messenger.

Totodată, WhatsApp a început să permită apeluri video şi de voce pentru grupuri de până la opt persoane, față de patru înainte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News