Meta a lansat Threads, alternativa Twitter inspirată de Instagram

06.07.2023
Meta a lansat Threads, alternativa Twitter inspirată de Instagram

Deși părea că legislația GDPR va pune bețe-n-roate lansării europene, lansarea Threads anunțată chiar de CEO-ul Mark Zuckerberg a venit fără „asterix-uri”, aplicația fiind disponibilă pentru instalare în mai toate colțurile lumii.

Cu nume complet ”Threads, an Instagram app”, aplicația listată în magazinele Play Store și AppStore este creată de echipa Instagram și preia multe din atributele platformei de photo-sharing, de la trăsăturile de interfață până la baza de utilizatori, care nu trebuie decât să se conecteze folosind contul de Instagram. Mai departe, îți este preluat în mod automat numele de utilizator, împreună cu lista de urmăritori și alte informații relevante. Altfel spus, Meta s-a asigurat că noua platformă va putea fi populată chiar din prima zi prin „convertirea” utilizatorilor de Instagram.

Pe Twitter, cei mai mulți utilizatori au tendința de a comuta de la tab-ul algoritmic ”For You” la tab-ul cu organizare cronologică, astfel încât să poată ajunge cât mai repede la noutățile distribuite de pe conturile la care au dat Follow și nu pierde timpul cu postări potențial irelevante, pre-selectate de Twitter de pe alte conturi de care ai putea fi (sau nu) interesat în viitor.

Fiind o platformă complet nouă, Threads încă nu are un feed de conținut structurat algoritmic (sau poate acesta este doar mai bine deghizat). Cert este că nu pare să există o legătură directă cu Twitter, feed-ul Threads având mai degrabă legătură utilizatorii și brandurile pe care le urmăreai deja pe Instagram, iar asta nu e neapărat un lucru bun dacă faci trecerea de la o platformă axată pe imaginii și video către una unde mesajele sunt propagate mai degrabă în formă text. Probabil că actuala versiune de Feed este doar ceva preliminar, urmând fluxul de conținut să fie adaptat specificului platformei în perioada post-lansare.

La fel ca pe Instagram, interfața Threads pentru web este una minimalistă-improvizată, arătând cât se poate de clar că serviciul este centrat în primul rând pe utilizatorii platformelor mobile. Spre exemplu, nu poți să răspunzi, să dai like unei postări sau chiar să urmărești un cont din interfața web. Astfel, nici nu poate fi vorba de o aplicație dedicată pentru PC, deocamdată.

Important de știut, odată ce ai instalat aplicația Threads pentru mobil și te-ai conectat prima dată folosind datele de login folosite pe Instagram, contul tău este permanent activat și nu poate fi șters de pe platformă. Meta oferă doar opțiunea dezactivării contului, însemnând că ID-ul tău nu mai este vizibil pe platformă. În schimb, măsura este anulată la prima conectare reușită folosind datele de login Instagram, indiferent dacă a fost sau nu inițiată de tine. De altfel, Meta precizează că singura modalitate prin care poți scăpa de contul Threads este dacă îți ștergi contul de Instagram, cele două fiind tratate drept o identitate comună.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult