Meta ar putea lansa o alternativă Twitter

13.03.2023
Meta ar putea lansa o alternativă Twitter

Forțat de investitori să renunțe la ambițiile pentru Metaverse, Mark Zuckerberg ar putea exploata lipsa de experiență a lui Elon Musk, lansând o alternativă pentru rețeaua Twitter.

Venit cu aceeași atitudine intransigentă care i-a adus succesul la conducerea Tesla și SpaceX, Elon Musk pare că a ieșit din zona sa de competență la conducerea Twitter, tăierile agresive de costuri și fluxul constant de vești negative/controversate despre platforma de microblogging erodând serios încrederea utilizatorilor. Iar Musk nu pare să realizeze că de aici și până la căderea în irelevanță a rețelei nu este cale prea lungă, mai ales dacă competiția vine cu o alternativă pe placul fanilor tot mai nemulțumi.

Vestea bună pentru șeful Twitter este că, cel mai probabil, Meta nu este un astfel de competitor, compania lui Mark Zuckerberg fiind mai degrabă interesată monetizeze stângăciile lui Musk, decât să rezolve nemulțumirile fanilor. Astfel, sunt șanse mici ca alternativa Twitter pregătită de Meta să pluseze în domenii cu adevărat relevante, precum confidențialitatea datelor încărcate de utilizatori, sau promovarea libertății de exprimare prin evitarea promovării algoritmice a postărilor, respectiv, cenzurarea postărilor pe teme controversate.

O altă motivație pentru Meta ar fi și Mastodon, o alternativă Twitter care pare să aibă ceva succes în unele regiuni ale lumii, precum SUA.

„Credem că există o oportunitate pentru un spațiu separat în care creatorii și personalitățile publice pot împărtăși actualizări în timp util despre interesele lor.”

O aplicație asemănătoare Twitter i-ar permite companiei lui Zuckerberg să atenueze puțin din pierderile colosale (zeci de miliarde dolari) realizate deja cu proiectul Metaverse. Între timp, Twitter încearcă să-și păstreze baza de publicitate de la preluarea platformei de către antreprenorul Elon Musk, la sfârșitul anului trecut.

Multe companii au renunțat la contractele de publicitate, în răspuns la măsurile controversate prin care Twitter a restabilit conturile suspendate și a transformat opțiunea de verificare a contului într-un serviciu contracost, lipsit de garanțiile oferite de intransigența fostei administrații, pe partea de securitate. Iar asta a dus la abuzarea celei mai râvnite „distincții” ale platformei, cu consecințe pe termen lung în ce privește reputația Twitter.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult