Twitter va cenzura tweet-urile care includ link-uri către alte rețele de socializare

19.12.2022
Twitter va cenzura tweet-urile care includ link-uri către alte rețele de socializare

Practică des întâlnită mai ales în rândul „vedetelor” active pe mai multe rețele de socializare simultan, postarea mesajelor care includ link-uri spre paginile administrate pe alte rețele de socializare este acum interzisă pe Twitter, utilizatorii care distribuie astfel de tweet-uri fiind cenzurați și penalizați.

Noua politică a fost confirmată chiar de pe contul Twitter oficial pentru suport tehnic, schimbarea reprezentând noua viziune a CEO-ului Elon Musk, potrivit căreia distribuirea de link-uri care promovează rețele de socializare rivale este considerată publicitate și ar trebui taxată. Lista platformelor de socializare nominalizate cuprinde Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr și Post, însă poate fi extinsă în mod arbitrar pentru a include orice rețea de socializare „incomodă”.

Potrivit informării apărută pe contul Twitter oficial pentru suport tehnic, restricțiile se aplică inclusiv pentru secțiunea biografie a contului de Twitter, utilizatorii nemaiavând voie să adauge la propria descriere link-uri către alte platforme de socializare. Totodată folosirea de terțe servicii, precum linktr.ee sau lnk.bio, pentru mascarea linkurilor neagreate într-o formă prescurtată este interzisă.

Dincolo de intențiile mercantile ale CEO-ului Elon Musk, măsura pare a fi mai degrabă o încercare disperată de a împiedica un exod al utilizatorilor către alte platforme de socializare, punând cât mai multe bețe în roate vedetelor care încearcă să părăsească Twitter cu tot cu urmăritorii lor.

Tot potrivit Twitter Support, conturile create doar pentru a promova alte platforme sociale vor fi eliminate de pe Twitter. Deși pare să vizeze conturile de spam nou înregistrate, anunțul este mai degrabă cu bătaie către vedetele revoltate ale platformei, tentate să recurgă la măsuri extreme precum ștergerea tuturor tweet-urilor distribuite anterior, lăsând în loc un singur mesaj cu link-ul către noua identitate creată pe o platformă de socializare rivală.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult