Meta lansează AudioCraft, un nou instrument AI care poate genera muzică pornind de la cuvinte scrise

03.08.2023
Meta lansează AudioCraft, un nou instrument AI care poate genera muzică pornind de la cuvinte scrise

Noul instrument Meta, AudioCraft, oferă trei selecții: AudioGen, EnCodec și MusicGen, acoperind întregul proces de generare a muzicii, de la analiza solicitării primite în formă text, selectarea genului de muzică dorit și livrarea fișierului audio gata de folofit.

MusicGen este antrenat folosind muzică deja licențiată de Meta, creațiile astfel obținute fiind de fapt variații pentru conținut existent, proprietarul Facebook anticipând că măsura va împiedica eventuale acuzații de plagiere ale unor creații existente.

Din comunicatul de presă al Meta:

Familia de modele AudioCraft este capabilă să producă sunet de înaltă calitate, cu consistență pe termen lung și sunt ușor de utilizat. Cu AudioCraft, simplificăm proiectarea generală a modelelor generative pentru audio, raportat la munca anterioară în domeniu, oferind o soluție pentru a experimenta cu modele AI pe care Meta le-a dezvoltat în ultimii ani.

Potrivit Meta, serviciul bazat pe fundamente open source va stimula inovația și va completa modul în care producem și ascultăm audio și muzică în viitor. ”Cu și mai multe comenzi, credem că MusicGen se poate transforma într-un nou tip de instrument – la fel ca sintetizatoarele când au apărut pentru prima dată.”

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult