Meta se aliază cu Microsoft pentru aducerea jocurilor și aplicațiilor Windows pe dispozitivele Quest Pro

12.10.2022
Meta se aliază cu Microsoft pentru aducerea jocurilor și aplicațiilor Windows pe dispozitivele Quest Pro

Folosind drept ocazie anunțul Quest Pro, noul său dispozitiv VR „premium” de 1500 de dolari, Meta anunță planuri pentru deschiderea Metaversului către pasionații de jocuri, dar și corporatiștii interesați să folosească noul accesoriu VR pentru a conversa prin Microsoft Teams cu partenerii de afaceri. Totodată, aplicațiile Windows vor putea fi adaptate pentru interacțiune VR folosind hardware-ul pus la dispoziție de Meta.

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a confirmat inclusiv adaptarea serviciului Xbox Cloud Gaming pentru streaming direct către dispozitivele Quest Pro, permițând abonaților care dețin accesoriul livrat de Meta să se bucure de jocuri VR folosind nimic altceva decât conexiunea la internet.

„Aducem experiența captivantă a întâlnirilor pe Microsoft Teams în universul Meta Quest, oferind utilizatorilor noi modalități de a se conecta în mediul VR”, a spus Nadella, menționând că avatare personalizate vor adăuga în cele din urmă la experiență. Horizon Workrooms, spațiul VR pentru colaborare al Meta, se va conecta cu Teams, a adăugat el, permițând oamenilor să se alăture întâlnirilor Teams direct din Workrooms.

„Acum, vă puteți conecta, partaja și colabora ca și cum v-ați întâlni în persoană”, a adăugat Nadella.

În ce privește suportul Windows, Nadella a spus că Microsoft 365 va fi adus în Meta Quest într-un mod care să permită utilizatorilor să interacționeze cu conținutul din aplicații de productivitate precum Word, Excel, PowerPoint și Outlook.

În ceea ce privește suportul Xbox Cloud Gaming pe Meta Quest, inițial streaming-ul de jocuri va funcționa pe un ecran 2D afișat în VR. Interacțiunea se va face folosind controlerele Xbox existente. Totuși, Nadella a sugerat că ar putea apărea funcții suplimentare, în viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult