Microsoft Edge „Chromium” va fi lansat şi pe Windows 7 şi 8. O versiune de test este acum disponibilă

20.06.2019
Microsoft Edge „Chromium” va fi lansat şi pe Windows 7 şi 8. O versiune de test este acum disponibilă

Edge a fost una dintre funcţiile cheie ale Windows 10 la lansare, însă browser-ul nu a reuşit să atragă foarte mulţi utilizatori din „ogradele” Chrome şi Firefox. Microsoft încearcă acum să transforme Edge într-o adevărată alternativă la Chrome, folosind platforma Chromium pentru a dezvolta un nou Edge, compatibil cu soluţia Google. În timp ce Edge a fost confirmat pentru Windows 10 şi macOS, fiind deja disponibil în beta, nu se aşteptau prea mulţi la o lansare pentru alte sisteme de operare. Începând de astăzi însă, cei cu Windows 7 şi 8 pot instala şi testa browser-ul pe computerele lor.

Microsoft Edge este acum disponibil în variantă „Cannary” pentru cei care încă folosesc sistemele de operare Windows mai vechi, o versiune foarte nefinisată. Acesta va da cu siguranţă bătăi de cap celor care doresc să îl folosească drept soluţie de browsing principală, însă cei interesaţi de un astfel de browser pe Windows 7, 8 sau 8.1 îşi pot face acum o idee despre toate funcţiile pe care le oferă.

Una dintre cele mai importante capabilităţi ale noului Edge bazat pe Chromium este compatibilitatea cu Internet Explorer. Este amuzant să ne gândim în 2019 la site-uri realizate pentru vechiul browser Microsoft, însă sunt multe companii care încă folosesc sisteme de operare vechi şi site-uri sau aplicaţii web scrise pentru a fi compatibile doar cu Internet Explorer.

Întrucât multe companii rămân încă pe versiuni vechi ale sistemelor de operare, posibilitatea de a avea un browser modern şi actualizat des care mai este şi compatibil cu vechile soluţii pentru Internet Explorer este o veste foarte bună, care ar putea îmbunătăţi atât stilul de lucru al angajaţilor, cât şi securitatea activităţii lor online.

Microsoft spune că Edge pentru Windows 7 şi 8 va fi „în mare parte identic” cu varianta pentru Windows 10, probabil doar anumite funcţii strâns legate de noul sistem de operare fiind exclusive. Lansarea versiunii finale de Edge bazată pe Chromium este aşteptată în această toamnă, alături de următorul update major pentru Windows 10.

Puteţi descărca Edge pentru Windows 7, 8 sau 8.1 în versiune „Cannary” de pe site-ul oficial.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult