Microsoft îmbunătăţeşte suportul pentru albume foto din serviciul OneDrive

Autor: Aurelian Mihai 25.07.2016
Microsoft îmbunătăţeşte suportul pentru albume foto din serviciul OneDrive

Inspirat de funcţiile similare prezente deja în aplicaţia Google Photos, Microsoft adaugă o serie de funcţii pentru organizarea mai uşoară a pozelor încărcate în contul OneDrive.

Aşa cum implică şi numele, funcţia Automatic Albums asigură gruparea automată a pozelor folosind informaţiile conţinute în câmpul metadata (coordonatele GPS pentru locaţia unde au fost obţinute, data şi ora, etc). Pentru a face lucrurile şi mai interesante, One Drive va alcătui în fiecare luni dimineaţă un rezumat al pozelor obţinute în ultima săptămână. Albumul intitulat On this day va putea fi răsfoit imediat, utilizatorii având astfel ocazia să revadă pozele recente, cu opţiunea de a distribui imaginile favorite în cadrul reţelelor de socializare şi îndepărta pe cele mai puţin reuşite.

Intrând la capitolul „alte detalii” funcţia Search acceptă acum şi folosirea simbolurilor emoji ca termeni de căutare.

Atins de febra Pokémon Go, Microsoft a inclus pentru serviciul OneDrive şi suport pentru gestionarea capturilor de ecran făcute din interfaţa aplicaţiei, permiţând folosirea tehnologiilor AI pentru identificarea monstruleţilor capturaţi şi gruparea acestora pe categorii.

Microsoft oferă utilizatorilor OneDrive abonament gratuit Office 365 Personal, cu o condiţie