Microsoft închide definitiv Cortana, îndrumând către Bing Chat utilizatorii rămași

05.06.2023
Microsoft închide definitiv Cortana, îndrumând către Bing Chat utilizatorii rămași

Dezvoltat ca un răspuns la Apple Siri și Google Assistant, Microsoft Cortana a rămas ca un „dinozaur” în era serviciilor generative AI, precum Bing Chat și Bard.

Integrat cu sistemul de operare Windows 10, asistentul Cortana nu a reușit niciodată să-și demonstreze cu adevărat utilitatea, lipsind-ui motorul AI „veritabil” ce a făcut din înlocuitorul Bing Chat o alegere atât de populară. Urmând experimentului complet eșuat, Microsoft elimină asistentul său virtual de pe toate platformele suportate.

Vestea bună este că utilizatori primesc în schimb noi instrumente AI, mult mai avansate decât am fi sperat vreodată de la asistentul Cortana. În timp ce soluția oficială se lasă așteptată, Microsoft îndrumă utilizatori care resimt absența serviciilor Cortana către versiunea asistată de AI a motorului Bing Search, integrată deja cu taskbar-ul Windows 11. Alternativ, pot folosi Microsoft 365 Copilot și Windows Copilot.

Cert este că aplicațiile relevante pentru Cortana au dispărut de pe dispozitivele cu Android și iOS încă de acum câțiva ani, sistarea acestui serviciu pentru utilizatorii de PC venind doar ca o ultimă etapă din tranziția către înlocuitorul pe care Microsoft l-a dezvoltat în parteneriat cu Open AI, creatorul Chat GPT.

Totuși, rămășițele Cortana vor mai persista în serviciile Microsoft rămase neactualizate, cum ar fi în clientul Outlook și aplicațiile Microsoft Teams și Rooms.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult