Microsoft închide versiunea de mobil a asistentului vocal Cortana

02.04.2021
Microsoft închide versiunea de mobil a asistentului vocal Cortana

Cortana, asistentul virtual de la Microsoft, integrat în Windows 10 și oferit sub formă de aplicație pe platformele mobile, a fost închis. În timp ce anumite aspecte ale sale rămân online pe PC-uri, Microsoft pare să recunoască faptul că acesta a fost un experiment nereușit. În consecință, aplicațiile pentru mobil de iOS și Android sunt acum scoase din magazinele de aplicații Apple și Google.

Cortana nu mai funcționează pe iOS și Android

Acest eveniment fusese deja anunțat încă de anul trecut. Începând de ieri, 1 aprilie, aplicația Cortana nu se mai găsește în oferta magazinelor de aplicații pentru mobil. Aceasta nu mai poate fi descărcată, în timp ce utilizatorii care au aplicația instalată pe dispozitive nu o vor mai putea folosi. De altfel, utilizarea Cortana nu prea ar avea foarte mult sens pe dispozitive precum iPhone-uri sau telefoane cu Android, întrucât acestea au deja integrați asistenți precum Siri și Google Assistant.

Pe iOS, utilizarea ei era și mai complicată, întrucât Apple nu permite schimbarea asistentului vocal implicit, fiind necesară accesarea aplicației de fiecare dată când dorești să realizezi o comandă.

Eliminarea Cortana de pe platformele mobile nu este decât ultimul pas în eliminarea acestei funcționalități de pe piață. În urmă cu doar câteva săptămâni, singura boxă inteligentă care a fost echipată cu capabilitatea de a folosi Cortana, Invoke de la Harman Kardon, a eliminat de asemenea asistentul vocal Microsoft printr-un update de software.

Funcțiile Cortana precum liste, notificări sau alte funcții de productivitate, pot fi realizate acum în aplicația Microsoft To Do. De asemenea, Microsoft nu mai vede Cortana acum drept un concurent pe piața de asistenți virtuali, fiind acum mai degrabă o funcție de accesibilitate, pentru control vocal în Windows 10 și aplicațiile Microsoft. Compania încearcă acum să promoveze aceste funcții în rândul clienților enterprise.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult